Transport gratuit, tombolă, 15% reducere la cel mai scump full size din coș, 20% reducere la noutăți 2024, seturi ediții limitate și cadouri la alegere Detalii ofertă
Intră în cont Coș 0

Niciun produs în coș

Categorii

6 promisiuni cosmetice demascate

Sunt șanse destul de mari că ai cumpărat produse pe baza unor promisiuni făcute de companiile cosmetice. Trebuie să ne aducem aminte că nu tot ce este trecut pe ambalaje este și realistic și că este foarte important să cunoaștem ce anume este adevărat și ce este doar o campanie de marketing.

Hipoalergenic

De ce e fără sens? Termenul hipoalergenic presupune că un produs este mai puțin probabil să cauzeze o reacție alergică, și, din această cauză, este mai bun pentru pielea sensibilă sau predispusă la alergii, însă nu este adevărat.

Până în prezent nu există metode de testare acceptate, restricții de ingrediente, reguli, directive, indicații sau orice ce alt fel de proceduri, nicăieri în lume, care să determine dacă un produs poate fi clasificat ca fiind sau nu hipoalergenic.

Ce ar trebui să urmărești defapt: Dacă pielea sensibilă sau predispusă la alergii este una din problemele tale atunci primul lucru care ar trebui să te intereseze la un produs este să nu conțină iritanți: parfumul (atât cel sintetic, cât și natural), alcool (denaturated sau alcool SD) și agenții puternici de curățare.

Non-comedogenic sau “nu va bloca porii”

De ce e fără sens? Nu poți să ai încredere într-un produs care pretinde că este non-comedogenic (sau mai puțin folositul non acneic) pentru că, din nou, nu există standarde aprobate sau reglementate pentru aceste promisiuni cosmetice nicăieri în lume. Cu alte cuvinte, indiferent de ce conține un produs, firma producătoare poate susține că nu-ți va provoca erupții, chiar dacă produsul conține ingrediente care duc la apariția erupțiilor.

Ce ar trebui să urmărești defapt: evită produsele care au consistență cremoasă densă. De cele mai multe ori, ingredientele cu o textură cremoasă sau de balsam sunt cele care blochează porii și lasă pielea unsuroasă. În cazul tenului gras sau cu tendințe acneice, cea mai bună opțiune sunt produsele care au o consistență de lichid, gel, ser sau loțiune pe bază de apă. Folosind produse cu o textură ușoară este mai puțin probabil să se blocheze porii sau să apară erupții.

Multe persoane cu ten gras și tendințe acneice au rezultate foarte bune folosind un toner bine formulat pe post de cremă hidratantă de zi, urmat de o cremă matifiantă ușoară cu protecție solară. Seara un gel sau un ser poate fi soluția ideală cu risc extrem de scăzut de a bloca porii.

Studiile noastre arată că…

De ce e fără sens? Se pare că toate companiile adoră să îți spună că au studii care confirmă ceea ce promit produsele. Cu toate astea, în cei peste 30 de ani de când cercetăm, acele “studii” nu sunt disponibile pentru recenzii și/sau nici nu sunt publicate, ceea ce înseamnă că studiul nu are sens. Industria cosmetică este o afacere fundamentată pe promisiuni. Practic, o companie care vrea să susțină că produsele fac anumite lucruri angajează o firmă independentă care face un test care dovedește exact ceea ce urmărește compania. E chiar atât de simplu.

Dacă o companie vrea să dovedească că produsul lor face pielea mai fermă în proporție de 86% sau că reduce ridurile în proporție de 90% sau că 98% din femeile care au folosit produsul au crezut că arată mai tinere, testul este făcut și desfășurat astfel încât să confirme ceea ce susțin ei.

Ce ar trebui să urmărești defapt: concentrează-te pe ce spun studiile independente publicate despre ingredientele produsului care te interesează. Asta este important mai ales în cazul produselor anti aging pentru că promisiunile, în ciuda statisticilor deloc impresionante, par mai degrabă desprinse din basme, pe măsură ce noi formule și noi studii le înlocuiesc pe cele vechi.

Dicționarul nostru de ingrediente cosmetice conține detalii dovedite științific despre mai bine de 1600 ingrediente și fiecare recenzie de produs pe care o facem în secțiunea Beautypedia este bazată pe aceste cercetări publicate care arată ce poate și ce nu poate face un ingredient pentru pielea ta.

Aprobat sau testat dermatologic

De ce e fără sens? Asta e o altă promisiune care pare oficială și profesională, dar care n-are nici un fel de susținere în industria cosmetică sau medicală. “Aprobat de dermatologi” poate însemna ceva sau poate să nu însemne nimic, de cele mai multe ori chiar nu înseamnă nimic.

Ce nu știm noi este dacă dermatologul este sau nu pe ștatul de plată al companiei cosmetice (cei mai mulți sunt și e logic să “aprobe” produsul – în plus, când ați văzut ultima dată un produs “respins de dermatologi”?) și ce standarde folosește pentru a aproba un produs. Nu știm dacă dermatologul s-a uitat la formulă superficial, a zis că e bună și atât sau poate a făcut un studiu care să susțină cu dovezi promisiunile cosmetice făcute de companie.

Ce ar trebui să urmărești defapt: focusează-te să găsești produse cu ingrediente care au fost dovedite de studii de cercetare ca fiind eficiente și sigure pentru pielea ta. Indiferent dacă un produs susține sau nu că a fost aprobat de un dermatolog, caută tipurile de ingrediente care fac o diferență în ceea ce privește sănătatea și aspectul pielii tale!

Special formulat pentru ten matur

De ce e fără sens? Vedem des această formulare și aproape întotdeauna pe produsele care sunt concepute pentru a lupta cu semnele îmbătrânirii. Problema este că întotdeauna companiile definesc tenul matur că apărând la o vârstă fixă, în general în jurul vârstei de 50 ani, când toate celulele sunt dintr-o dată uscate.

În realitate, vârsta nu e o problemă de piele și nici un tip de ten. Problemele tenului ”matur” (riduri, ten neuniform, piele fără fermitate) sunt comune, iar femeile de orice vârstă se pot lupta cu tenul gras sau uscat, cu erupții, cu roșeață și sensibilitate și cu multe altele.

Ten matur nu înseamnă neapărat ten uscat, așa cum nici tenul cu tendințe acneice nu e doar pentru adolescenți. Nu există standarde clare care să confirme că produsele pentru ten matur sunt mai bune decât produsele formulate pentru alte tipuri de ten; produsele pentru ten matur nu au un efect anti aging mai deosebit. De cele mai multe ori produsele pentru ten matur sunt produse extrem de emoliente, care nu oferă ingrediente capabile să lupte cu semnele îmbătrânirii pielii.

Ce ar trebui să urmărești defapt: construiește o rutină de îngrijire bine pusă la punct care să se adreseze tipului tău de ten și nevoilor sale, indiferent de vârstă pe care o ai. Completează formularul nostru pentru consultanță online pentru a primi ajutor in crearea unei rutine potrivite pentru nevoile pielii tale.